ناشناس ( تحصیلات : کم سواد ، 21 ساله )

سلام خسته نباشید
من یه دختر21 ساله هستم 2 سالو نیمه که عقدم چندسالم قبلش همو می خواستیم ولی هیچ رابطه ی عاطفی اصلا نداشتیم یعنی از هم خبرم نداشتیم. الان تو تنها چیزی که با همسرم راحتم و خجالت نمیکشم فقط...


مشاور (علی محمد صالحی)

عرض سلام و ادب.
نکته اول، اینکه در مورد رابطه زناشویی با همسرت راحتی و میتونی بدون هیچ خجالتی خواستت رو مطرح کنی، خیلی خوبه. به هر حال خودِ همین هم خیلی مهمه که زن و شوهر بتونن راجب این موضوع راحت باشن و خواسته خودشون رو مطرح کنن. نکته بعد، راجع به اینکه گفتی «تو هیچ چیزی دیگه باهاش راحت نیستم و نمیتونم حرفامو بزنم بهش با یه انتقاد کوچیکم قهر میکنه»، این مسئله دو بُعد داره، یک بُعدش همسرته، که چرا اینقدر حساسه و زود قهر میکنه و تحمل کوچکترین انتقادی رو نداره، و این روحیه همسرت، میتونه دلایل متعددی داشته باشه که فعلا جای بررسیش نیست، مثل نوع تربیت والدینش، گذشته او، ذهنیتی که از تو داره و...، اما بُعد دیگه این مسئله خودتی، یعنی اینکه به هر حال شوهرت بدلایلی روحیه خاص و حساسی داره، اما نحوه بیان تو هم خیلی میتونه تاثیر گذار باشه که همسرت ناراحت بشه یا نه، مثلا اگر انتقاد رو به صورت مستقیم و چکشی وارد کنی و و با لحن نامناسب به همسرت بگی، با توجه به روحیه حساس و زود رنج اون، حتما ناراحت میشه و قهر میکنه، اما اگه بصورت غیر مستقیم بگی احتمال ناراحتیش کمتره. بنابراین در حال حاضر روحیه همسرت اینطوری هست و در کوتاه مدت هم کاریش نمیشه کرد ولی مطمئنا تو میتونی نحوه بیانت رو ملایمتر کنی و انتقادت رو هم مطرح کنی، تا هم حرفت رو زده باشی و هم همسرت ناراحت نشه و قهر نکنه. برای اینکار میتونی از «تکنیک ساندویچ» استفاده کنی، یعنی حرف خودت رو اینطور بیان کنی: «جمله مثبت، جمله منفی، جمله مثبت»، مثلا جمله های زیر مصداق تکنیک ساندویچ:
  • احمد تو دانش آموز سخت‌کوشی هستی، اگرچه نمره ریاضیت کمتر از سطح انتظاره، ولی در دروس فارسی و علوم نمرات عالی کسب کردی.
  • سارا جان، شما آشپز بی نظیری هستی، اگرچه خورشت کمی شور شده، ولی سوپت واقعا خوشمزه است.
  • مامان، تو خیلی مهربونی، اگرچه گاهی به خاطر تذکرهای زیادت ناراحت میشم، ولی می دونم خیلی دوستم داری.
قرار دادن جمله منفی در بین دو جمله مثبت، از شدت اثر تخریبی اون کم میکنه و وقتی به نکته مثبت فرد اشاره میشه، اون فرد احساس نمیکنه که فقط نکته منفی دیده شده، و میفهمه که انصاف رعایت شده، بخاطر همین، هم کمتر ناراحت میشه و هم انگیزه بیشتری برای تغییر و بهبود شرایط داره. به هر صورت، هر کسی ویژگی های مثبت فراوانی داره که با کمی دقت میشه اونها رو پیدا کرد و بهش گفت. بنابراین تو هم میتونی انتقادات خودت به شوهرت رو، اینطوری بیان کنی. نکته مهم دیگه ای که وجود داره اینه که، یکی از دلایل عدم رضایت همسران از زندگی مشترکشون همینه که حرفها و احساسات خودشون رو به همسرشون نگن، یا بدلایلی مثل همین دلیلی که گفتی زن یا شوهر نتونه حرفش یا انتقادش رو به همسرش بگه، بخاطر همین بعد از مدتی دچار دلزدگی زناشویی میشن و حس خوبی نسبت به ازدواج و همسرشون ندارن، و اینکه گفتی «خسته کننده شده زندگیم و کم آوردم»، نشونه همینه که بخاطر عدم بیان احساسات و حرف دلت دچار حس بدی شدی. منظورم اینه که ضروریه حرفهای دلت رو به شوهرت بزنی و بیان کنی و الا حالت از اینی که هست هم، ممکنه بدتر بشه، فقط باید دقت کنی چطور حرفهات رو بیان کنی که شوهرت کمتر ناراحت بشه. وقتی میتونی راجب رابطه زناشویی براحتی حرفت رو بزنی و خواستت رو مطرح کنی مطمئن باش که راجب موضوعات دیگه هم میتونی، فقط نیاز به دقت و کمی تمرین داره که به بهترین نحو بیان کنی.
موفق و خوشبخت و شاد باشی.
 
بیشتر بخوانید:

دلزدگی زناشویی چیست؟